1 Απρίλιος 2016, 16:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2016, 16:32

Εξαρθρώθηκε «σκληρή» σπείρα Αλβανών που διέπραττε ένοπλες ληστείες και φόνους

  • Εξαρθρώθηκε «σκληρή» σπείρα Αλβανών που διέπραττε ένοπλες ληστείες και φόνους
    Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Μια πολυμελή εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν εκτός από ληστείες και ανθρωποκτονίες, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε όλη την Αθήνα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε άνδρες υπηκόους Αλβανίας (από 28 έως 43 ετών), μία 28χρονη επίσης υπήκοο Αλβανίας, και έναν 43χρονο Έλληνα. Μέλος της ομάδας θεωρείται και ένας 27χρονος Αλβανός που είναι ήδη έγκλειστος για ληστείες.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εδώ και περίπου δύο χρόνια διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε σπίτια.

Έμπαιναν με κουκούλες και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα. Η βιαιότητα της ομάδας ήταν τέτοια που σε δύο περιπτώσεις ληστειών δεν δίστασαν να σκοτώσουν έναν 53χρονο στην Ελευσίνα και μία 75χρονη στον Ασπρόπυργο.

Το… βιογραφικό της ομάδας περιλαμβάνει και εμπρησμούς ΙΧ καθώς και κλοπές οχημάτων. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι η σπείρα λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συσκευές και κάρτες SIM μόνο για λίγες ημέρες, προκειμένου να μην μπορούν να εντοπιστούν.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν συνδέσει την ομάδα με μία ληστεία στην Ελευσίνα, τέσσερις ληστείες στον Ασπρόπυργο, μία ληστεία στα Σπάτα και έναν εμπρησμό στα Γλυκά Νερά.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς θεωρείται ότι οι κακοποιοί είχαν διαπράξει πληθώρα παρόμοιων αδικημάτων.

Στην κατοχή και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι ρεπλίκα, μία καραμπίνα, 75 φυσίγγια, μία σιδερογροθιά, ένα μεταλλικό κλομπ, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και δισκίων.