1 Απρίλιος 2016, 14:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2016, 14:16

Αυξήσεις κατά μέσο όρο 50% στα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

  • Αυξήσεις κατά μέσο όρο 50% στα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
    Τουρίστες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Πρωτομηνιά με θερινό ωράριο λειτουργίας αλλά και με αυξήσεις στα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, οι οποίες κατά μέσο όρο είναι στο 50% ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ή και ξεπερνούν το 300%. Αν και πολλοί ξένοι επισκέπτες παραδέχονται ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι χαμηλές εντούτοις είναι απαγορευτικές για αρκετές ελληνικές οικογένειες, και σε πολλές περιπτώσεις (ιδιαίτερα στην περιφέρεια) το νέο τιμολόγιο δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα των παροχών.

Το υπουργείο υποστηρίζει πως το ελληνικό κοινό μπορεί να επισκέπτεται μουσεία και μνημεία τη χειμερινή περίοδο οπότε και το εισιτήριο είναι στο μισό.

Εισιτήριο ύψους 4 ευρώ καθιερώνεται στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στον νέο αρχαιολογικό χώρο επί της Ρηγίλλης που άνοιξε πέρυσι. Μεγαλύτερη αύξηση θεωρείται αυτή στη Σπιναλόγκα (από τα 2 στα 8 ευρώ), στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο Ολυμπιείο (6 από 2 ευρώ), ενώ και στην Ακρόπολη ο επισκέπτης θα πληρώνει 20 από 12 ευρώ, στην Κνωσό 15 από 6 ευρώ, και στη Δήλο 12 από 5 ευρώ.

Αναλυτικά οι τιμές:
Βραυρώνα (χώρος και μουσείο) 6 € (από 5 €) • Σούνιο 8 € (από 4 €) • αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Επιδαύρου 12 € (από 6 €)  αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Μυκηνών 12 € (από 8 €)  αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Λίνδου 12 € (από 6 €)  αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Ολυμπίας 12 € (από 9 €)  αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών 12 € (από 8 €)  αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης 12 € (από 6 €)  Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Θήρας 12 ευρώ (από 6 €).