31 Μάρτιος 2016, 23:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2016, 22:31

Επεισόδια προκάλεσαν στην Ουάσινγκτον οι σωματοφύλακες του Ερντογάν

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν από την ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ίδρυμα Brookings στην Ουάσινγκτον, ανάμεσα σε διαδηλωτές και άτομα της ασφάλειάς του. Οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του Ερντογάν κινήθηκαν εναντίον περίπου 40 διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν κινητοποίηση υπέρ των Κούρδων.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), αλλά και ομοιώματα που αναπαριστούσαν τον Ερντογάν με ένδυση κρατούμενου.

Κατά πληροφορίες μέλη της ομάδας ασφαλείας του Τούρκου προέδρου έδειξαν να αντιδρούν επίσης στην παρουσία δημοσιογράφων της τουρκικής αντιπολίτευσης που ζουν στις ΗΠΑ και βρίσκονταν μεταξύ των διαπιστευμένων εκπροσώπου του Τύπου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια και είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν έγινε σε καλό κλίμα.