30 Μάρτιος 2016, 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2016, 18:23

Διαφωνία Κοντονή-FIFA για το Κύπελλο, και... στο βάθος Grexit!

  • Διαφωνία Κοντονή-FIFA για το Κύπελλο, και... στο βάθος Grexit!
    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με τους απεσταλμένους της FIFA, της UEFA και τον πρόεδρο της ΕΠΟ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σοβαρός είναι πλέον ο κίνδυνος για αποπομπή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις. Το αδιέξοδο που υπήρξε στη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA φέρνει άσχημα μαντάτα τόσο για τις εθνικές ομάδες όσο και για τους συλλόγους που μετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις. Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε συμφωνία.

«Η FIFA και η UEFA ζήτησαν ως προϋπόθεση την άρση της απόφασης για τη ματαίωση του Κυπέλλου, το οποίο εμείς αποφασίσαμε να διακόψουμε για λόγους ασφαλείας», τόνισε.

Ακόμη, υποστήριξε ότι δεν παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και τόνισε ότι σε περίπτωση ποδοσφαιρικού Grexit, την ευθύνη φέρει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που κίνησε τη σχετική διαδικασία. «Θα περιμένουμε τις έγγραφες παρατηρήσεις της FIFA και της UEFA ώστε να απαντήσουμε» επισήμανε.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης τόνισε ότι δεν υπήρξε συμφωνία στο θέμα της διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδος, γεγονός που οδηγεί πιθανότατα στην αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. Υποστήριξε ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η εκτελεστική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και συμπλήρωσε πως η FIFA θα έβλεπε πιο θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης αν είχε αποφασιστεί να μπει «λουκέτο» και στο Πρωτάθλημα.


Μήνυμα της Original με πανό έξω από το υφυπουργείο Αθλητισμού 
πριν από τη σημερινή συνάντηση (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Αναφορικά με τις συνέπειες ενός ποδοσφαιρικού Grexit, εξήγησε: «Αν δεν ξεκινήσει το Κύπελλο και αποκλειστεί η ΕΠΟ, δεν θα έχουμε ούτε την Εθνική στις ξένες διοργανώσεις, ούτε τους συλλόγους, ούτε οι αξιωματούχοι της ΕΠΟ θα μπορούν να μετέχουν σε ξένους θεσμούς και συναντήσεις. Επίσης, η Ελλάδα θα χάσει μια ομάδα στο Europa League. Όσο για τους Έλληνες παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και έχουν συμβόλαιο με ομάδες, συνεχίζουν κανονικά».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης τόνισε: «Όσα ακούστηκαν εκφράζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτές είναι οι θέσεις του ποδοσφαίρου. Είμαστε σε αναμονή εξελίξεων».