3 Απρίλιος 2016, 20:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2016, 18:42

Οι φετινές εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Ελλάδα

  • Οι φετινές εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Ελλάδα
    Από τις περυσινές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Με πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, την οποία διοργανώνει η Αρμενική Νεολαία Ελλάδας, κορυφώνονται την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία. Οι νέοι Αρμένιοι και όλοι όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της πρώτης γενοκτονίας του 20ού αιώνα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος στις 12:30.

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα δίνει την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 11:00 στο θέατρο Παλλάς.

Μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, και κατάθεση στεφάνων.

Το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στις 19:00, θα τελεστεί δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη (πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης).


Το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Ν. Σμύρνη

Η Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, το 1915, άφησε πίσω της πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και σηματοδότησε τον βίαιο ξεριζωμό των Αρμενίων από την ιστορική τους πατρίδα και την εγκατάλειψη των σπιτικών τους, των τόπων θρησκευτικής λατρείας και των μνημείων της μακράς ιστορίας τους.

Φέτος συμπληρώνονται και 20 χρόνια από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων.

Πληροφορίες του pontos-news.gr αναφέρουν ότι η αρμενική κοινότητα στην Ελλάδα έχει προσκαλέσει στις εκδηλώσεις τους πρωτεργάτες της προώθησης του νομοσχεδίου με το οποίο έγινε η αναγνώριση από την ελληνική πολιτεία.