30 Μάρτιος 2016, 14:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2016, 13:02

Δεν πάει το απόγευμα στη Βουλή ο Ιβάν Σαββίδης

  • Δεν πάει το απόγευμα στη Βουλή ο Ιβάν Σαββίδης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Αν και δηλώνει ότι αποδέχεται την πρόσκληση του προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, εντούτοις δεν θα πάει στη σημερινή συνεδρίαση εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο λόγος για τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος το απόγευμα αναμενόταν στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, καθώς και ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, με επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές, ενημερώνει πως δεν θα μπορέσει να δώσει σήμερα το παρών λόγω σημαντικής συνάντησης που έχει στη Ρωσία, αλλά είναι διατεθειμένος να μιλήσει σε οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη ημερομηνία, την επόμενη ή την μεθεπόμενη Τετάρτη.

Η Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς αποτελείται από 33 βουλευτές. Αντικείμενό της είναι, μεταξύ άλλων, ο συντονισμός δράσεων της Βουλής και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και η καταγραφή των προβλημάτων των Ελλήνων ομογενών. Εδώ και καιρό, στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, συζητείται η ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων από ομογενείς, ενόψει και της κατάθεσης του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Γι’ αυτό και στη συνεδρίαση με τον Ιβάν Σαββίδη το παρών αναμενόταν να δώσει και ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης αλλά και ο αντιπρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σαμαράς.