30 Μάρτιος 2016, 12:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2016, 14:46

Η ΦΑΓΕ αποχωρεί από την ελληνική αγορά γάλακτος

  • Η ΦΑΓΕ αποχωρεί από την ελληνική αγορά γάλακτος
    Φορτηγό της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μεταμόρφωση (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την πώληση του συνόλου των ακινήτων της, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού που σχετίζονται με το εργοστάσιο στο Αμύνταιο Φλώρινας, ενώ ανεξάρτητη εταιρεία έχει αναλάβει να αποτιμήσει την αξία των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της παραγωγής γάλακτος. Ο λόγος για τη γνωστή γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ, η οποία αποφάσισε να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά.

Στην οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2015 αναφέρεται ότι αποφασίστηκε η απόσυρσή της από την εγχώρια αγορά γάλακτος καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα κρίνεται μη επικερδής.

Εκτός από το εργοστάσιο στο Αμύνταιο, η ΦΑΓΕ διαθέτει ακόμα δύο μονάδες για τις οποίες έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποτίμησης. Πρόκειται για το εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση Αττικής, όπου παράγεται γιαούρτι, και ένα εργοστάσιο στα Τρίκαλα όπου παράγονται γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η FAGE Intrernational, το 2015 οι πωλήσεις της σε όγκο αυξήθηκαν κατά 2,8% στις ΗΠΑ, κατά 32% στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατά 40,1% στην Ιταλία. Αντίθετα, στην ελληνική αγορά συνεχίστηκε η υποχώρηση των πωλήσεων κατά 11,1% το 2015, σε σχέση με το 2014.