30 Μάρτιος 2016, 13:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2016, 14:42

Με δυναμική παρουσία η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Μόσχα

  • Με δυναμική παρουσία η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Μόσχα
    Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στη Μόσχα

Νίκος Σιδηρόπουλος – Ανταπόκριση από τη Μόσχα

Δυναμική παρουσία είχε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που έλαβε χώρα στη Μόσχα, η οποία θεωρείται μία από τις πέντε πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο. Στην έκθεση «Ταξίδια και Τουρισμός» στις 21-24 Μαρτίου έλαβαν μέρος πάνω από 180 χώρες.

Ένα από τα περίπτερα που αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους συμμετέχοντες στην έκθεση ήταν αυτό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) αλλά και των υπόλοιπων ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Η έκθεση ήταν εμποτισμένη με το πνεύμα του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας με το σύνθημα «Ελλάδα – Όλες τις εποχές του χρόνου».

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Ρωσία Μαγδαληνή Κουμανάκου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Ελένη Μιχαλοπούλου.

«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας σκοπεύει να εφαρμόσει μια νέα πολιτική στον τομέα του τουρισμού. Ένας από τους στόχους είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα-προορισμό όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το κλειδί είναι η εκπληκτική ομορφιά της Ελλάδας, η μοναδική φύση και η ιστορία της.

»Ο τουρισμός δεν είναι μόνο αποφασιστικός για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την προώθηση της ιστορίας, του πολιτισμού και της πνευματικότητας της Ελλάδας» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Ελήφθη η απόφαση να οργανωθεί ένα ελληνορωσικό τουριστικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τον Μάιο. Θα συζητηθούν νέες προτάσεις για την τουριστική πολιτική της Ελλάδας, που θα ενισχύει την τουριστική –και όχι μόνο– σχέση της με τη Ρωσία.

Το 2013 και το 2014 σημειώθηκαν αριθμοί-ρεκόρ για την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία στην Ελλάδα· μικρή μείωση παρατηρήθηκε το 2015. Το 2016 η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επανακάμψει και να μετατρέψει προς όφελός της τη μείωση του τουριστικού ρεύματος της Ρωσίας προς την Τουρκία και την Αίγυπτο.