29 Μάρτιος 2016, 22:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2016, 22:47

Ο Μητσοτάκης ζήτησε παραίτηση Τσίπρα και εκλογές

  • Ο Μητσοτάκης ζήτησε παραίτηση Τσίπρα και εκλογές
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και προσφυγή στο λαό σημάδεψε την πρωτολογία του στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε στην τοποθέτησή του να μην απαντήσει στα όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός αλλά να μεταφέρει τη συζήτηση στο –προνομιακό κατά τη Συγγρού πεδίο– που είναι η σημερινή κατάσταση σε προσφυγικό και οικονομία, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι από αυτά τα δύο ζητήματα δραπετεύει πετώντας το μπαλάκι στην εξέδρα.

«Μόνη σας διέξοδος είναι μία ωραία σαπουνόπερα κατά της διαπλοκής», είπε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε μάλιστα ένα σκίτσο του Αρκά, λέγοντας «Μη μας κουνάτε το δάχτυλο κ. Τσίπρα», όταν βάζετε το χέρι στο πορτοφόλι του κάθε Έλληνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι δημιουργεί κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου ενώ αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι εφηύρε τον όρο διαπλοκή και πολεμήθηκε, αλλά και στον Κώστα Καραμανλή που, όπως είπε, επιχείρησε να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή.

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι τη λύση θα τη δώσει ο λαός. «Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα. Να φύγετε. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο και επειδή αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, ας δώσει τη λύση ο λαός.

»Εδώ που φτάσαμε το κόστος της παραμονής σας, είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής σας. Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο, να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.