29 Μάρτιος 2016, 14:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2016, 15:15

Θρίλερ στη Λάρνακα και σύγχυση με την αεροπειρατεία στο αεροπλάνο της Egyptair

  • Θρίλερ στη Λάρνακα και σύγχυση με την αεροπειρατεία στο αεροπλάνο της Egyptair
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κάτια Χριστοδούλου)

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση αεροπειρατείας που εκδηλώθηκε το πρωί σε αεροσκάφος της Egyptair, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Αν και αρχικά είχε μεταδοθεί ότι αεροπειρατής είναι ένας καθηγητής πανεπιστημίου στις ΗΠΑ, τελικά νεότερες πληροφορίες που δίνουν οι αιγυπτιακές Αρχές αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ο 59χρονος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, πρώην αξιωματικός του Αιγυπτιακού στρατού.

Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων: Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης.

Κατά πάσα πιθανότητα, γιατί και σε αυτό επικρατεί σύγχυση, ο δράστης κρατά ομήρους οκτώ άτομα (πέντε μέλη του πληρώματος και τρεις επιβάτες, σύμφωνα με την κυπριακή Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων). Στο σημείο βρίσκονται διαπραγματευτές, ενώ και ελεύθεροι σκοπευτές έχουν πάρει θέση. Μάλιστα, ζητήθηκε από τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην μεταδίδουν εικόνες από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, για λόγους ασφαλείας.

Από το πρωί, πάντως, έχει σημάνει παγκόσμιος συναγερμός καθώς ούτε τα κίνητρα του δράστη έχουν εξακριβωθεί. Ενώ ακόμα και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά τη συνάντησή του με τον Μάρτιν Σουλτς, έκανε λόγο για ερωτικά κίνητρα και όχι για τρομοκρατία –πληροφορία που μεταδόθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης–, τελικά τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η σχέση του αεροπειρατή με τη γυναίκα που ζήτησε να έρθει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ωστόσο από τη μετάφραση της επιστολής που της παρέδωσε προκύπτει ότι ζητά αφενός την απελευθέρωση γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου και αφετέρου να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να του παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο.