29 Μάρτιος 2016, 13:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2016, 13:18

Στη Βουλή ο Ιβάν Σαββίδης, προσκεκλημένος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

  • Στη Βουλή ο Ιβάν Σαββίδης, προσκεκλημένος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς
    (Φωτ.: savvidi.ru)

Επίσημος προσκεκλημένος της Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, και του προέδρου της Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, είναι ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος θα βρεθεί στη Βουλή την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 18:30. Αντικείμενο της Επιτροπής είναι, μεταξύ άλλων, ο συντονισμός δράσεων της Βουλής και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και η καταγραφή των προβλημάτων των Ελλήνων ομογενών.

Ενώπιον των 33 βουλευτών-μελών, και παρουσία του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη, ο Πόντιος επιχειρηματίας θα αναφερθεί και στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Άλλωστε η Επιτροπή, εδώ και καιρό, συζητά την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων από ομογενείς, ενόψει και της κατάθεσης του νέου αναπτυξιακού νομού.

Ακόμα ο Ιβάν Σαββίδης, με την ιδιότητα και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας και ως μέλος του Συμβουλίου Διεθνοτικών Σχέσεων του Προέδρου της Ρωσίας, θα αναφερθεί στο αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας.

Το παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα δώσουν και ο αντιπρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σαμαράς, αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Εμπόρων Θεσσαλονίκης Γιάννης Μανδρινός.