28 Μάρτιος 2016, 23:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2016, 23:58

Υποψήφιος για ΕΜΜΥ ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

  • Υποψήφιος για ΕΜΜΥ ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

Υποψηφιότητα για τα βραβεία ΕΜΜΥ κέρδισε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και οι συνεργάτες του για την τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, που έγιναν το καλοκαίρι του 2015 στο Μπακού και καθήλωσαν εκατομμύρια τηλεθεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω του εντυπωσιακού συνδυασμού υψηλής αισθητικής και σύγχρονης τεχνολογίας.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση, η σκηνοθεσία, τα κοστούμια, η μουσική επένδυση και ο φωτισμός της τελετής οδηγούν τον Έλληνα δημιουργό και τους συνεργάτες του στην 43η τελετή απονομής των Daytime Emmy Awards που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον σκηνικό σχεδιασμό και τη σκηνική διεύθυνση, υποψήφιοι είναι οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Δεμίρης, ο Michael Curry ως art director και ο Nicholas Mahon ως σχεδιαστής σκηνικών. Στη μουσική διεύθυνση και στη μουσική σύνθεση υποψήφιοι είναι οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρετζής. Για τους φωτισμούς είναι οι Robert Dickinson, Travis Hagenbuch, Charles Dabezies και Ted Wells.