28 Μάρτιος 2016, 21:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2016, 21:42

Στρατιωτική επιχείρηση κατά των ισλαμιστών αναλαμβάνει το Πακιστάν

  • Στρατιωτική επιχείρηση κατά των ισλαμιστών αναλαμβάνει το Πακιστάν

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ ζήτησε πιο αποτελεσματική συνεργασία των δυνάμεων ασφαλείας για την πάταξη της τρομοκρατίας, μια ημέρα με το τυφλό χτύπημα ισλαμιστών στη Λαχόρη, που είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 70 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 300 να τραυματιστούν.

Η χώρα θα εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση κατά παραστρατιωτικών ομάδων ισλαμιστών μαχητών στην επαρχία Πουντζάμπ, χορηγώντας στο στρατό ειδικές εξουσίες, προκειμένου να διευκολύνει τη δράση του. 

Ήδη έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις και έχει κατασχεθεί οπλισμός σε πέντε ξεχωριστές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανακοινώθηκε από το στρατό.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε οργάνωση-παρακλάδι των Ταλιμπάν, δηλώνοντας ότι στόχος του χτυπήματος ήταν η μικρή χριστιανική κοινότητα της πόλης που γιόρταζε το Πάσχα των Καθολικών. Βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος λίγα μέτρα μακριά από παιδότοπο, στο χώρο στάθμευσης του πάρκου Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ. Τα στοιχεία βέβαια δείχνουν, σύμφωνα με το BBC, ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι Μουσουλμάνοι.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς  η κατάσταση πολλών τραυματιών θεωρείται κρίσιμη.