28 Μάρτιος 2016, 18:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2016, 18:01

Το αλκοόλ στο αίμα του Παντελίδη ήταν τρεις φορές πάνω από το όριο

  • Το αλκοόλ στο αίμα του Παντελίδη ήταν τρεις φορές πάνω από το όριο
    Το σημείο της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Μια νέα διάσταση στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη έρχονται να δώσουν οι τοξικολογικές και αιματολογικές εξετάσεις που παραδόθηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες της Τροχαίας. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, και tovima.gr, ο τραγουδιστής είχε καταναλώσει ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αλλά δεν εντοπίστηκε καμία άλλη ουσία – ούτε φάρμακα, ούτε ναρκωτικά.

Η τοξικολογική, που βγήκε ενάμιση μήνα μετά το δυστύχημα, δείχνει ότι στο αίμα του Παντελή Παντελίδη υπήρχε αλκοόλ άνω του 1,5 γραμμαρίου ανά λίτρο, όταν το όριο είναι στα 0,50 γραμμάρια.

Την ίδια ώρα, η σχετική έκθεση που παραδόθηκε στην Τροχαία Ελληνικού από τα στελέχη της Πυροσβεστικής που έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία απεγκλωβισμού του τραγουδιστή και των δύο γυναικών που ήταν μαζί του, δείχνει με σαφήνεια ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν αυτός που οδηγούσε το μοιραίο τζιπ. «Και οι ισχυρισμοί περί του αντίθετου που διατυπώνονται δεν έχουν οποιαδήποτε βάση», αναφέρεται στην έκθεση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο εντοπισμός της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ στο αίμα του τραγουδιστή αναμένεται να είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας στη διερεύνηση του δυστυχήματος. Κρίσιμες παράμετροι θα είναι η ταχύτητα του τζιπ καθώς και η καταλληλόλητα των παλαιών κιγκλιδωμάτων – η συγκεκριμένη αερογέφυρα είναι η πρώτη που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, το 1969.