28 Μάρτιος 2016, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2016, 08:19

Βελτιώνεται ο καιρός – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

  • Βελτιώνεται ο καιρός – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αρχικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά μέχρι το απόγευμα. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία επικράτηση των νοτίων ανέμων από τα δυτικά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι-απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και βαθμιαία μετά το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 5-16 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα τοπικών ομβρών, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο,  τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά,  Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα νότια βόρειοι 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 3-18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν βροχές. Στις Κυκλάδες θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Στην Κρήτη τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά που μέχρι τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 8-16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-16 βαθμούς Κελσίου.