27 Μάρτιος 2016, 22:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2016, 22:59

Δημήτρης Καμμένος: Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας

  • Δημήτρης Καμμένος: Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες φαίνεται ότι έχουν επιλέξει ως στρατηγική να κτυπούν τους υπουργούς της κυβέρνησης που πέφτουν σε εθνικά...παραστρατήματα. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλεύτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος με αφορμή το μήνυμα του  υπουργού Παιδείας για την 25η Μαρτίου, επιτίθεται σφόδρα στον Νίκο Φίλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανιστόρητος και προκλητικός, καθώς όπως αναφέρει «αλλοιώνει την ιστορία» και «πολύ σύντομα θα εκδίδει βιβλία με τις προσωπικές του απόψεις για το πώς εξελίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα». Μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τονίζει:

«Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ο οποίος μετά τα σχόλια του περί γενοκτονίας των Ποντίων, την απαγόρευση του σε εκκλησιαστικούς εκπροσώπους να επισκέπτονται σχολεία, θέλησε να ασχοληθεί και με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

»Ο Νίκος Φίλης μετά την ποντιακή Γενοκτονία θέλει να “ξηλώσει” και την Eθνική Παλιγγενεσία. Στο μήνυμα του μιλά για Επανάσταση των Ελλήνων, ενώ απουσιάζει παντελώς κάθε αναφορά σε Τουρκοκρατία και 400 χρόνια σκλαβιάς πριν την απελευθέρωση των Ελλήνων με αίμα και θυσίες! Σύμφωνα με τον Φίλη λοιπόν κάναμε επανάσταση κατά αγνώστων και δεν σταματά εκεί.

»Σύμφωνα με τον υπουργό, “η 25η Μαρτίου συμβολίζει τα γενέθλια της σύγχρονης Ελλάδας. Γι’ αυτό και τα γιορτάζουμε με δυναμισμό κάθε χρόνο, ανανεώνοντας τη ματιά μας στην Επανάσταση του 1821, καθώς τη στοχαζόμαστε μέσα σε νέες κάθε φορά συνθήκες”.

»Ο Φίλης σε αυτό το σημείο κάνει λόγο για “καινούργιο έθνος” που δημιουργήθηκε από την Επανάσταση, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει συνέχεια του ελληνικού έθνους από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα. Προφανώς ο Φίλης έχει μπερδέψει τη δημιουργία του ελληνικού κράτους με τη δημιουργία έθνους», καταλήγει ο Δημήτρης Καμμένος.