27 Μάρτιος 2016, 20:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2016, 20:20

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο των Βρυξελλών

  • Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο των Βρυξελλών
    Ακροδεξιοί πραγματοποίησαν αντιδιαδήλωση στο χώρο που συγκεντρώθηκαν απλοί πολίτες για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος και συγκρούστηκαν με την αστυνομία (φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)
  • Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο των Βρυξελλών
  • Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο των Βρυξελλών

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο των Βρυξελλών όταν περίπου 200 μέλη ναζιστικών οργανώσεων συγκρούστηκαν με άνδρες της αστυνομίας, στην πλατεία Χρηματιστηρίου, η οποία έχει μετατραπεί σε χώρο μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Τρίτης. Στο σημείο είχε προγραμματιστεί να γίνει η «πορεία ενάντια στον φόβο», ως φόρος τιμής στα θύματα της επίθεσης, η οποία αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, μετά από αίτημα της κυβέρνησης. Δεκάδες απλοί πολίτες όμως αγνόησαν την προειδοποίηση και συγκεντρώθηκαν εκεί για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των αδικοχαμένων.

Στο σημείο πραγματοποίησαν αντιδιαδήλωση μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, τα οποία επιτέθηκαν μάλιστα φραστικά και στους συγκεντρωμένους πολίτες, κατηγορώντας τους ως συνεργούς των τρομοκρατών.

«Είμαστε χούλιγκαν» και «είμαστε στο σπίτι μας», φώναζαν οι μαυροντυμένοι διαδηλωτές οι οποίοι εκτόξευσαν εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να τους διαλύσει, ενώ προχώρησε σε 18 συλλήψεις.


Φωτ.: (EPA / Olivier Hoslet)

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ακροδεξιοί είχαν νωρίτερα επιτεθεί και ξυλοκοπήσει έναν μελαμψό άνδρα, ο οποίος έτυχε να βρεθεί στο δρόμο τους.