27 Μάρτιος 2016, 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2016, 18:21

Με αναφορές στην τρομοκρατία το πασχαλινό μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου

  • Με αναφορές στην τρομοκρατία το πασχαλινό μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου
    Ο πάπας Φραγκίσκος απευθύνει το πασχαλινό μήνυμά του στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου (φωτ.: EPA / OSSERVATORE ROMANO)

Με κάθε επισημότητα, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω του πρόσφατου τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες, γιορτάστηκε στο Βατικανό το Πάσχα των Καθολικών. Στο καθιερωμένο μήνυμά του ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην τρομοκρατία «που δεν σταματά να σκορπά αίμα αθώων σε διάφορα μέρη του κόσμου», αλλά και στον πόλεμο στη Συρία.

«Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει, την ώρα που ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ηθικό βάραθρο της ανθρωπότητας, με τα κενά που ανοίγονται στις καρδιές και οι οποίες προκαλούν μίσος και θάνατο» είπε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο ποντίφικας ευχήθηκε «ο Ιησούς, που με την Ανάστασή του κέρδισε το κακό και την αμαρτία, να ευνοήσει την εγγύτητά μας προς τα θύματα της τρομοκρατίας, η οποία είναι μια μορφή τυφλής και απάνθρωπης βίας που δεν σταματά να σκορπά αίμα αθώων σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως συνέβη στις πρόσφατες επιθέσεις στο Βέλγιο, την Τουρκία, τη Νιγηρία, το Καμερούν και στην Ακτή Ελεφαντοστού».


(Φωτ.: EPA / Angelo Cargon)

Παράλληλα, ευχήθηκε «να υπάρξουν δρόμοι ελπίδας για την αγαπητή Συρία, μια χώρα η οποία σπαράσσεται από μακρά ένοπλη σύγκρουση, με τη λυπηρή πομπή καταστροφών, θανάτου, περιφρόνηση του ανθρωπιστικού δικαίου και αποσύνθεση της πολιτισμένης συνύπαρξης».

«Χριστός Ανέστη! Η αγάπη κέρδισε το μίσος, η ζωή κέρδισε τον θάνατο, το φως νίκησε το σκοτάδι», έγραψε ο πάπας Φραγκίσκος στον λογαριασμό του στο Twitter.