25 Αύγουστος 2013, 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:11

Το καθημερινό κοκτέιλ των 80 φαρμάκων του Χίτλερ

  • Αυστρία: Οι Αρχές ψάχνουν «σωσία» του Χίτλερ

Άγνωστες πληροφορίες για τον Χίτλερ έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω ενός ντοκιμαντέρ του National Georgraphic που βασίζεται σε επιστολές του Morell.

Ο Αδόλφος Χίτλερ για να αντιμετωπίσει τα ουκ ολίγα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, λάμβανε καθημερινώς ένα κοκτέιλ φαρμάκων. Μανιοκαταθλιπτικός, με Πάρκινσον, παραμορφωμένα γεννητικά όργανα και χωρίς λίμπιντο, με χρόνιο έκζεμα και προβλήματα εντέρου, αλλά και ηπατίτιδα, ο «Φίρερ» αναγκαζόταν να καταναλώνει περισσότερα από ογδόντα διαφορετικά φάρμακα την ημέρα, καθώς και κοκαΐνη, γεγονός που επιδείνωνε τη μανιοκατάθλιψη, τη διπολική διαταραχή και τη νοσοφοβία του.

Ο Hitler είχε μια σχέση εξάρτησης από τον προσωπικό του γιατρό, Theodor Morell. Ήταν ο προσωπικός παθολόγος από το 1936. Ο Χίτλερ του είχε τυφλή εμπιστοσύνη ενώ πιστεύεται ότι του είχε σώσει τη ζωή πολλές φορές.

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να "σταθεί στα πόδια" του ο Hitler κατανάλωνε περισσότερα από ογδόντα διαφορετικά φάρμακα την ημέρα. Σύμφωνα με ιστορικούς αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει εγωμανής και σαδιστής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχιατρικής Nassir Ghaemi η κατάχρηση χαπιών επιδείνωσε την μανιοκατάθλιψη του.

"Δεν γνωρίζω εάν ο Hilter ήταν εξαρτημένος από αμφεταμίνες, ωστόσο αυτές επιβάρυναν τη διπολική διαταραχή που είχε".

Η ανάλυση της σύνθεσης και των δόσεων του φαρμάκου, που ο Morell έδινε στο Χίτλερ απέδειξε ότι ο Morell σωστά είχε διαγνώσει ηπατίτιδα στον Χίτλερ. Από την άλλη ο Morell σπάνια αρνούνταν στον Hilter τα πολλά φάρμακα, που ζητούσε, ανάμεσα στα οποία και κοκαΐνη.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι έκανε χρήση κοκαΐνης. Ήταν τόσο εθισμένος που χρησιμοποιούσε ακόμα και οφθαλμικές σταγόνες με το ναρκωτικό.

Ο Morell έκανε ενέσεις τεστοστερόνης στον Χίτλερ ειδικά πριν τα ραντεβού του με την Eva  Brown, και επίσης τα ημερολόγια του Morell δείχνουν ότι ο άντρας που θεωρούσε τον εαυτό του ως τον μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών έπασχε από καθημερινέ φοβίες και ασθένειες, πχ φοβόταν ότι θα πάθει καρκίνο. Επίσης, τα στομαχικά του προβλήματα τον είχαν κάνει χορτοφάγο.

Πηγή: madata.gr