27 Μάρτιος 2016, 23:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2016, 00:08

Η υπερσεξουαλικότητα των ανδρών μπορεί να κρύβει ανικανότητα

  • Η υπερσεξουαλικότητα των ανδρών μπορεί να κρύβει ανικανότητα

 Οι άνδρες που επαίρονται για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, έχουν διπλάσιο κίνδυνο, για σεξουαλική ανικανότητα, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, η οποία έγινε την τελευταία διετία στην Ελλάδα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.700 ανδρών που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση ή σε γάμο.

 «Τα ερωτήματα της έρευνάς μας, προσπάθησαν να απαντήσουν στη συσχέτιση σεξουαλικής δυσκολίας, υπερσεξουαλικής συμπεριφοράς και σεξουαλικής αποχής. Ο δείκτης υπερσεξουαλικής συμπεριφοράς, φάνηκε ότι συσχετίζεται με υπερβολική χρήση πορνογραφίας, υπερβολική συχνότητα αυνανισμού, διαδικτυακού σεξ, τηλεφωνικού σεξ και πληρωμένου σεξ, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, χειρουργός-ουρολόγος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 104,9.

 Όπως ανέφερε ο Κ. Κωνταντινίδης το όλο θέμα μοιάζει με φαύλο κύκλο: «Ένας άνδρας μοιάζει υπερσεξουαλικός, ενώ ουσιαστικά βαριέται, γιατί έχει δυσκολία. Επειδή βαριέται, φοβάται και προσπαθεί να γίνει υπερσεξουαλικός, μήπως ξεπεράσει τη βαρεμάρα και επί της ουσίας τη στυτική δυσλειτουργία.

»Η υπερσεξουαλικότητα κρύβει βαρεμάρα και η βαρεμάρα κρύβει κατάθλιψη. Πίσω από τέτοιες συμπεριφορές κρύβονται, παραφιλίες, ενοχές, ντροπές, ανασφάλειες. Αυτοί οι άνδρες συνήθως οδηγούνται στην πορνογραφία πολύ πιο εύκολα από τους άλλους, καθώς επίσης στον αυνανισμό. Κι αυτό γιατί μέσα από αυτές τις διαδικασίες, μπορούν πιο εύκολα να αποδείξουν ότι μπορούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην έρευνα επίσης καταδεικνύεται ότι πολλοί άνδρες που καταφεύγουν σε ομοφυλόφιλες πρακτικές, μπορεί να το κάνουν από μια αίσθηση πανικού για την απώλεια της ανδρικής τους ταυτότητας, μέσα στην ετεροφυλόφιλη σχέση, και όχι γιατί έχουν πραγματικό ομοφυλόφιλο σεξουαλικό προσανατολισμό.