27 Μάρτιος 2016, 15:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2016, 15:24

Επανακάμπτουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα

  • Επανακάμπτουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα
    Με ορμητήριο την Ουρανούπολη οι τουρίστες μπορούν να κάνουν κρουαζιέρα γύρω από την Αθωνική Πολιτεία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νομαρχία Χαλκιδικής)

Προσδοκίες για αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, ειδικά στη Χαλκιδική, δημιούργησε η διεθνής τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ που έγινε στη Μόσχα. «Για το 2016 υπάρχει το πλεονέκτημα κάποιων επιπλέον παραμέτρων που πρέπει να αξιοποιήσουμε, όπως το κλείσιμο προορισμών, που για τους Ρώσους τουρίστες αποτελούσαν βασική επιλογή (Τουρκία, Αίγυπτος). Σε αυτό θα βοηθήσει μια καλοσχεδιασμένη στρατηγική προβολής της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού, καθώς και η πραγματοποίηση του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας», υποστήριξε με αφορμή την έκθεση ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

«Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα λαμβάνει κάτι που άξιζε πάντα, την προσοχή των Ρώσων τουριστών. Όλα αυτά μας κάνουν να έχουμε υψηλές προσδοκίες ότι η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία το 2016 θα αυξηθεί και θα φτάσει στα επίπεδα του 2013», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, πραγματοποίησαν 13 επαγγελματικές συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων προέβαλαν στη Μόσχα προγράμματα θεματικού τουρισμού, εστιασμένα κυρίως στις τοπικές προσκυνηματικές περιηγήσεις, στις καταγεγραμμένες πολιτιστικές διαδρομές της ανατολικής Χαλκιδικής, στον γαμήλιο τουρισμό, στον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και στις διακοπές αναψυχής.

Τόσο τα μεμονωμένα όσο και τα πολυμορφικά πακέτα διακοπών αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες συνεργασίες και να ενισχύσουν την ήδη ισχυρή φήμη της αθωνικής χερσονήσου στη ρωσική τουριστική αγορά. Πολύ περισσότερο φέτος που συμπληρώνονται 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στην Αθωνική Πολιτεία.