27 Μάρτιος 2016, 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2016, 18:32

Την Δευτέρα η απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

  • Την Δευτέρα η απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
    (Φωτ.: greekfilmacademy.gr)

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη βραδιά του Ελληνικού Κινηματογράφου. Την Δευτέρα το βράδυ, θα γίνει η απονομή των Βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η Ακαδημία θα υποδεχτεί τους φίλους του σινεμά, δημιουργούς και θεατές, στη γιορτή των έβδομων βραβείων, που κορυφώνεται με την ανακοίνωση των τελικών νικητών σε κάθε κατηγορία.

Για ακόμη μια χρονιά, την τελετή της απονομής φιλοξενεί η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Επίσημη προσκεκλημένη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα: Η Αγγλίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντεγκρέιβ, διεθνώς αναγνωρισμένη για την μεγάλη καριέρια και το έργο της αλλά και για  την προσφορά της ως ακτιβίστρια, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και δραστήρια τελευταία απέναντι στο δράμα των προσφύγων.

Τα φετινά βραβεία έχουν καινοτομίες: Για  πρώτη φορά φέτος θα δοθεί Βραβείο Ξένης Ταινίας, ενώ συμμετέχουν όλα τα ντοκιμαντέρ, ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους για το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στη μνήμη της Λουκίας Ρικάκη.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις υποψηφιότητες.