26 Μάρτιος 2016, 10:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2016, 09:14

Τύρναβος: Λαμπρή υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Σοφίας της Ποντίας

  • Τύρναβος: Λαμπρή υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Σοφίας της Ποντίας
    (Φωτ.: eleftheria.gr)

Με θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η τελετή άφιξης και υποδοχής του ιερού λειψάνου της δεξιάς χειρός της Αγίας Σοφίας της Ποντίας στα προπύλαια του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ροδιάς Τυρνάβου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eleftheria.gr, στο άγιο λείψανο της ασκήτριας της Κλεισούρας επιφυλάχτηκε λαμπρή υποδοχή από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιο, από τον ιερό κλήρο και από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Στο προαύλιο του ναού δεκάδες Πόντιοι, μέλη ποντιακών συλλόγων με επικεφαλής τον Ποντιακό Σύλλογο Τυρνάβου, απέδωσαν τιμές με τα λάβαρά τους, ενώ παιδιά έραιναν με ροδοπέταλα.


(Φωτ.: imlarisis.gr)

Βαθιά συγκινημένος ο μητροπολίτης προσκύνησε στην είσοδο του ναού το άγιο λείψανο το οποίο παρέλαβε από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο Τσουτσουρά και το μετέφερε στο εσωτερικό του, όπου εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν. Ακολούθησε μέγας εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου. Δείτε εδώ το πρόγραμμα υποδοχής του ιερού λειψάνου της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ροδιάς, από 24 έως 28 Μαρτίου.