25 Μάρτιος 2016, 21:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2016, 21:27

«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας στην Ντόχα (βίντεο)

  • «Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας στην Ντόχα (βίντεο)

Με τον καλύτερο τρόπο και με άλλο ένα χρυσό μετάλλιο άνοιξε το 2016 ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θριάμβευσε στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα. 

Ο κάτοχος του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού τίτλου πρώτευσε στον τελικό συγκεντρώνοντας 15,875 βαθμούς. Υπό τους ήχους του «Ζορμπά» ολοκλήρωσε την προσπάθειά του και κατετάγη μπροστά από τους Αρμένιους Βαχάγκν Νταβτιάν (15,800 β.) και Αρτούρ Τοβμασιάν (15,775 β.). 

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη έχει πλέον συμπληρώσει ένα χρόνο χωρίς να πέσει από την 1η θέση, τόσο σε προκριματικούς όσο και τελικούς επίσημων διοργανώσεων. Η τελευταία φορά που... συμβιβάστηκε με κάτι λιγότερο ήταν στις 21 Μαρτίου 2015, όταν τερμάτισε 2ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους.

«Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής και αποκάλυψε ότι είχε βάλει στόχο τους 16,000 βαθμούς. «Πράγμα που επίσης θα πετύχαινα, αν δεν είχα μία αστάθεια στην έξοδο», εξήγησε και συμπλήρωσε: «Ο μεγάλος στόχος μου για φέτος είναι να βγάλω τη χρονιά αήττητος και πιστεύω ότι είναι απόλυτα ρεαλιστικός, εφόσον είμαι καλά στην υγεία μου».

Στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών, η Βασιλική Μιλλούση και η Αργυρώ Αφράτη ισοβάθμησαν στην 5η θέση με 13,175 βαθμούς. Η Αφράτη ήταν παρούσα και στον τελικό του άλματος, όπου κατετάγη 7η με μέσο όρο 13,575 β. Η αυλαία της διοργάνωσης πέφτει το Σάββατο με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, όπου θα υπάρχει διπλή ελληνική παρουσία, με τη Βασιλική Μιλλούση να αγωνίζεται στη δοκό ισορροπίας και την Αργυρώ Αφράτη στις ασκήσεις εδάφους.