25 Μάρτιος 2016, 20:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2016, 17:00

Αγωνιστική μηχανή Moto GP3 από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (φωτο-βίντεο)

  • Αγωνιστική μηχανή Moto GP3 από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (φωτο-βίντεο)
    (Φωτ.: kozan.gr)

Στη σημαντική επιστημονική παρουσία που έχουν σημειώσει οι ελληνικές ομάδες των τεσσάρων πανεπιστημίων (Μετσόβιου, ΑΠΘ, Πατρών, Θεσσαλίας) στην κατασκευή αγωνιστικών μονοθέσιων στους παγκόσμιους διαγωνισμούς formula student, έρχεται τώρα να προστεθεί και η ομάδα Τyφοοn του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Με την κατασκευή της πρώτης αγωνιστικής μηχανής 250 cc της Moto GP3 φιλοδοξεί να είναι η ελληνική ομάδα που θα εισέλθει στη λέσχη των ισχυρών των μηχανοκίνητων κατασκευών.

Η ομάδα Τyφοοn θα λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Motostudent που θα γίνει τον Οκτώβριο στην πίστα Motorland Aragon MotoGP στην Ισπανία.


(Φωτ.: kozan.gr)

Ο υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Δημήτρης Γιαγκόπουλος εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 35 πανεπιστήμια κατά κύριο λόγο από την Ευρώπη αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός καθότι οι περισσότερες ομάδες διαθέτουν εμπειρία αφού έχουν λάβει κι άλλη φορά μέρος».

Το πρωτότυπο μοντέλο της μηχανής είναι στημένο στο εργαστήριο, έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σχέδια και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η κανονική κατασκευή του. Έχει βρεθεί, μάλιστα, επαγγελματίας οδηγός αγώνων που θα κάνει τα δοκιμαστικά στο Moto GP3 250cc ενώ ο ίδιος θα οδηγήσει τη μηχανή στην αγωνιστική πίστα Motorland Aragon MotoGP.

Η ομάδα Tyφoon Motoracing πλαισιώνεται από 12 φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων από το 2ο έως και το 5ο έτος. Η πρωτότυπη αγωνιστική μηχανή εκτέθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.