24 Μάρτιος 2016, 19:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2016, 20:17

Μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για την 25η Μαρτίου

  • Μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για την 25η Μαρτίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Απευθυνόμενος σε «συμπατριώτες, φίλους και φίλες» ο Ιβάν Σαββίδης, με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας και ως μέλος του Συμβουλίου Διεθνοτικών Σχέσεων του Προέδρου της Ρωσίας, στέλνει το δικό του μήνυμα για την 25η Μαρτίου.

«Υποκλινόμαστε σε όλους τους ήρωες της Ελλάδας, στους Φιλέλληνες που σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα ήρθαν για να την βοηθήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι οι Έλληνες της Ρωσίας θυμούνται πάντα την τεράστια συμβολή της Ρωσίας στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία.

Ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρεται, ακόμα, στη μακρά παράδοση φιλίας και συνδρομής του ελληνικού και του ρωσικού λαού, που βασίζεται σε μια κοινή πνευματικότητα. Υπογραμμίζει δε ότι το αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας είναι μια ευκαιρία να αποδοθεί, στο υψηλότερο επίπεδο, φόρος τιμής στη μακραίωνη ιστορία των δύο χωρών.

«Αυτό δίνει μια νέα ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και συνεργασίας», συμπληρώνει.

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, «την ημέρα που οι Έλληνες όλους του κόσμου γιορτάζουν», κλείνει ως εξής: «Αυτή τη μέρα εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειές σας ευτυχία, ευημερία και ειρήνη, και στο λαό μας εύχομαι πνευματική ενότητα, συσπείρωση και αλληλεγγύη, ειδικά τώρα απέναντι στις προκλήσεις της εποχής».