24 Μάρτιος 2016, 18:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2016, 18:14

Ελληνικά... μιλά το μετρό του Λονδίνου

  • Ελληνικά... μιλά το μετρό του Λονδίνου
  • Ελληνικά... μιλά το μετρό του Λονδίνου

Τα έχασαν οι Λονδρέζοι που αποβιβάστηκαν πριν από λίγες μέρες στο σταθμό του μετρό Γούλγουιτς στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, καθώς αντί των γνωστών τους επιγραφών στην έξοδο, βρήκαν άλλες που ήταν γραμμένες στα… ελληνικά, και επίσης χάρτες του μετρό της Αθήνας.

Οι πινακίδες οδηγούσαν προς το μετρό και τον προαστιακό, προς την Αθήνα και το σταθμό των ΚΤΕΛ, και όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις των Λονδρέζων στα social media, πραγματικά προκάλεσαν έκπληξη και σαστιμάρα.

Το λονδρέζικο μετρό ντύθηκε στα ελληνικά για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας κατασκοπευτικής ταινίας Jason Bourne, η οποία αναμένεται να βγει στις αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι. Οι παραγωγοί της ταινίας προτίμησαν να μετατρέψουν ένα σταθμό του μετρό του Λονδίνου σε σταθμό του μετρό της Αθήνας, προκειμένου να αποφύγουν τα γυρίσματα στη χώρα μας, για οικονομικούς λόγους όπως προκύπτει.

Η ταινία πάντως από την αρχή έχει άρωμα Ελλάδας. Η επιθυμία των παραγωγών της μάλιστα ήταν να γίνουν τα γυρίσματα εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το σχέδιο ματαιώθηκε, μιας και δεν κατέστη εφικτό να ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια, και τα γυρίσματα έγιναν τελικά στην Τενερίφη. Επίσης, στο πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, ο πρωταγωνιστής Ματ Ντέιμον βρίσκεται μπλεγμένος σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Η τελευταία ταινία του Τζέισον Μπορν γυρίστηκε πριν από επτά χρόνια. Πρόκειται για κατασκοπευτικό θρίλερ που αφηγείται τις περιπέτειες του πρώην κατασκόπου της CIA Τζέισον Μπορν, τον οποίο υποδύεται ο Ματ Ντέιμον και είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Ρόμπερτ Λάντλαμ.