24 Μάρτιος 2016, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2016, 16:41

Όταν ένα άλογο κυκλοφορεί ελεύθερο στην πόλη (φωτο)

  • Όταν ένα άλογο κυκλοφορεί ελεύθερο στην πόλη (φωτο)

H Bianca, ένα καθαρόαιμο άλογο Ανδαλουσίας, έκοψε το σχοινί της και αποφάσισε να φύγει από το κτήμα του ιδιοκτήτη της, που βρίσκεται κοντά στις φυλακές Κομοτηνής, και να ζήσει την ελευθερία στους δρόμους της πόλης. «Πάνω από 50 φίλοι μου μου τηλεφώνησαν ότι την είδαν», λέει ο ιδιοκτήτης της Τάκης Αδαμίδης που προσπαθούσε να την εντοπίσει.

Το ζώο κινούνταν κόντρα σε μονόδρομους του κέντρου, είχε εμφανιστεί στην περιοχή του Μαρινόπουλου ενώ για να πιαστεί έσπευσαν μέλη του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής.

Παράλληλα, περιπολικά της αστυνομίας κλήθηκαν προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα από την παρουσία του στους δρόμους. Τελικά το άλογο εγκλωβίστηκε στην οδό Νικολάου Ζωίδη όπου έσπευσε ο κάτοχός του, το χάιδεψε, το ηρέμησε και τον ακολούθησε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο Τ. Αδαμίδης πήρε το καθαρόαιμο θηλυκό άλογο, βασιλικής ράτσας, πριν από πέντε χρόνια από την Μυτιλήνη και το προσέχει σαν τα μάτια του. Ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που συνέβη, τον κίνδυνο που διέτρεξε το ίδιο αλλά και οι ιδιοκτήτες ΙΧ που το βρήκαν απρόσμενα μπροστά τους.

Πάντως το συμβάν είχε αίσιο τέλος. 

  • Αναδημοσίευση από το xronos.gr.