23 Μάρτιος 2016, 23:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2016, 22:28

Προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια ζητά ο Μητσοτάκης

  • Ο Μητσοτάκης ζήτησε παραίτηση Τσίπρα και εκλογές
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για θέματα ασφαλείας ζητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Την απόφαση έλαβε το συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αμέσως μετά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε τη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως αναφέρει, τα νέα δεδομένα θα σημάνουν «επιπλέον βάρος και πρόσφατα σοβαρά προβλήματα σε μία ήδη εξαιρετικά δύσκολη σχεδόν εκτός ελέγχου κατάσταση στο προσφυγικό μεταναστευτικό».

Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, της προστασίας της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, «γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη συμπαράστασή του του στο λαό του Βελγίου που δοκιμάζεται. Κατά την επίσκεψη του στην πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα, για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητήριων, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα ότι η τρομοκρατία, απ' όπου και αν προέρχεται, δεν θα μας νικήσει... Η Ευρώπη, ενωμένη, θα υπερασπιστεί τις κοινές αξίες της ασφάλειας και της ελευθερίας».