23 Μάρτιος 2016, 22:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2016, 22:43

Τρύφων Αλεξιάδης: Κάποιοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους

  • Τρύφων Αλεξιάδης: Κάποιοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους
    Τρύφων Αλεξιάδης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την πρώτη παραδοχή για αύξηση φόρων σε κάποιες κατηγορίες εισοδημάτων έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια ημερίδας του ΣΕΒ με αντικείμενο τη φορολογία.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τα σενάρια που κυκλοφορούν αναφορικά με την αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα. Προέτρεψε δε τους παρευρισκόμενους να μην πιστεύουν όλα όσα ακούν και διαβάζουν (σ.σ. που τις περισσότερες φορές διαρρέονται από το υπουργείο του) αφού όπως είπε διαψεύστηκαν όσα γράφονταν και λέγονταν για φόρο στα ανείσπρακτα ενοίκια και αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων του 2015.

Την ίδια ώρα βέβαια αποκάλυψε ότι «θα υπάρξουν επιβαρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων αλλά αυτές θα είναι λογικές και δίκαιες».

Ο Τ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα μεταφέρει φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και πολύ υψηλά. Επίσης, είπε ότι στο τελικό στάδιο διαβούλευσης με τους θεσμούς βρίσκονται κρίσιμα νομοσχέδια, όπως είναι τα κίνητρα για το πλαστικό χρήμα, η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και η εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.