23 Μάρτιος 2016, 22:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2016, 21:41

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

  • Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Με τη μαθητική παρέλαση της Αθήνας ξεκινούν στην πρωτεύουσα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Το πρωί (9:30) της Πέμπτης, στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα παρελάσει η μαθητιώσα νεολαία και η αστυνομία ενημερώνει τους οδηγούς ότι δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση στην περιοχή.

Επίσης θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ θυμίζουμε, την Πέμπτη, η πρωτεύουσα θα είναι χωρίς μετρό λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Την Παρασκευή κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Καλαμάτα γιόρτασε με κάθε επισημότητα την απελευθέρωσή της (στις 23 Μαρτίου 1821).


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρακολουθεί
τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νικήτας Κώτσιαρης)

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της έναρξης της Επανάστασης του 1821 από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα ξεκίνησαν με τον τερματισμό του Δρόμου Θυσίας και την άφιξη της Σημαίας της Επανάστασης στην πλατεία. Ακολούθησε δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων, κατάθεση στεφάνων και αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης.