23 Μάρτιος 2016, 16:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2016, 15:49

Σύροι πρόσφυγες στη Γερμανία έσωσαν τη ζωή νεοναζί!

  • Σύροι πρόσφυγες στη Γερμανία έσωσαν τη ζωή νεοναζί!

Δύο Σύροι πρόσφυγες, που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, έσωσαν τη ζωή νεοναζί πολιτικού, του Στέφαν Γιαγκς, μέλους του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD), ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε δέντρο κοντά στην πόλη Μπίντινγκεν του κρατιδίου της Έσσης.

Οι Σύροι πρόσφυγες περνούσαν από το σημείο όταν διαπίστωσαν τι συνέβη και έσπευσαν να βοηθήσουν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Απεγκλώβισαν τον τραυματία και περίμεναν μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Το γεγονός αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι «ήταν πράξη ανθρωπιάς» ο επικεφαλής του NPD στην Έσση, Ζαν Κριστόφ Φίντλερ, πρόσθεσε όμως ότι ο τραυματίας δεν θυμάται τίποτα.

Το NPD έχει επωφεληθεί από την ύπαρξη πολλών προσφύγων στη Γερμανία, και στις τοπικές εκλογές έλαβε 10% των ψήφων. Αίτημα για απαγόρευση του κόμματος που η Μέρκελ έχει χαρακτηρίσει «αντιδημοκρατικό, ξενοφοβικό, αντισημιτικό και αντισυνταγματικό», εκκρεμεί ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Η ζωή παίζει πραγματικά πολύ περίεργα παιχνίδια. Ή, όπως το έθεσε κάποιος Γερμανός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η μοίρα τελικά, έχει χιούμορ». Πικρό αλλά διεισδυτικό, θα προσθέσουμε εμείς.