25 Μάρτιος 2016, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2016, 14:11

Οι Έλληνες της Αγίας Πετρούπολης ετοιμάζονται για την Εθνική Επέτειο

  • Οι Έλληνες της Αγίας Πετρούπολης ετοιμάζονται για την Εθνική Επέτειο
    Ο Ιβάν Σαββίδης με τους Έλληνες της Αγίας Πετρούπολης σε παλαιότερη επίσκεψή τους στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια

Νίκα Ντεμιρτσίεβα – Ανταπόκριση από την Αγία Πετρούπολη

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκονται οι Έλληνες της Αγίας Πετρούπολης καθώς σήμερα είναι η ημέρα της Εθνικής Επετείου. Ο εορτασμός της θα γίνει το Σάββατο 26 Μαρτίου· όλη η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην ελληνική εθνική γιορτή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί Λειτουργία στον Καθεδρικό ναό της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου του Θεοδώρου.

Στο τέλος της Λειτουργίας, οι παρευρισκόμενοι θα παραμείνουν στο χώρο του ναού γιατί θα ακολουθήσει μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Εθνική Παλιγγενεσία. Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων της Αγίας Πετρούπολης, Αλέκος Δροσίδης, ο οποίος προσπαθεί συνεχώς να κρατάει ενωμένο τον ελληνισμό της περιοχής με τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων.

Παρών θα είναι και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, Παναγιώτης Μπεγλίτης, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στη συνέχεια θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια, που στήθηκε στις 29 Μαΐου 2003 και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Αγίας Πετρούπολης.

Μετά το πέρας των επίσημων εκδηλώσεων, όπως συνηθίζεται να γίνεται από τους Έλληνες της Ρωσίας, θα ακολουθήσει εορταστική βραδιά αφιερωμένη στη μέρα.