22 Μάρτιος 2016, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2016, 13:28

Συνάντηση Κοντονή με ιδιοκτήτες ΠΑΕ της Super League

  • Συνάντηση Κοντονή με ιδιοκτήτες ΠΑΕ της Super League
    Στιγμιότυπο από επίσκεψη του Σταύρου Κοντονή στην Τούμπα τον περασμένο μήνα. Σε πρώτο πλάνο ο Ιβάν Σαββίδης.

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή διοργανώνεται την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στις 14:00, συνάντηση των ιδιοκτητών-επενδυτών των μεγάλων ΠΑΕ της Super League.

Μέχρι στιγμής στην πρόταση του Σταύρου Κοντονή έχουν ανταποκριθεί θετικά οι Β. Μαρινάκης (ΠΑΕ Ολυμπιακός), Δ. Μελισσανίδης (ΠΑΕ ΑΕΚ) και Ιβάν Σαββίδης (ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στόχος της συνάντησης κορυφής είναι να συμφωνηθούν στο ίδιο τραπέζι υπό την αιγίδα της αθλητικής ηγεσίας «κοινές γραμμές» στην προσπάθεια εξυγίανσης, διαφάνειας και εκσυγχρονισμού του αθλήματος.

Η πρωτοβουλία του υφυπουργού εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ενεργειών που έχει αναλάβει, στο πλαίσιο κεντρικών κυβερνητικών αποφάσεων για την αναγέννηση του ποδοσφαίρου στη χώρα. Έχει ως προτεραιότητα να βρεθούν μαζί κορυφαίοι επενδυτές του χώρου και να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εκτόνωση του κλίματος έντασης και βίας στους αγωνιστικούς χώρους, και συγχρόνως ανάπτυξης και νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος.