22 Μάρτιος 2016, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2016, 12:59

Εκρήξεις, νεκροί και τραυματίες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών (βίντεο-φωτο)

  • Εκρήξεις, νεκροί και τραυματίες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών (βίντεο-φωτο)

Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη και μάλιστα στην καρδιά της, καθώς δύο εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί το αεροδρόμιο Zaventem στις Βρυξέλλες, με συνέπεια τουλάχιστον 11 άτομα να σκοτωθούν και περισσότερα από 35 να τραυματιστούν.

Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, ωστόσο μέχρι στιγμής όλα τα βελγικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών καθώς επίσης και «πολλών αναίσθητων» ανθρώπων στην αίθουσα αφίξεων του βελγικού αεροδρομίου. Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, πριν από τις δύο εκρήξεις που φέρονται να σημειώθηκαν δίπλα στον γκισέ της αμερικανικής εταιρείας American Airlines, ακούστηκαν πυροβολισμοί και κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Σχεδόν αμέσως μετά τις εκρήξεις εκκενώθηκε το αεροδρόμιο, ενώ ενημερώθηκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να μην πηγαίνει ο κόσμος εκεί αφού ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις και διακόπηκαν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις». «Αισθάνθηκα το κτήριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός [...] πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι». «Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση – αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε Αρχές εδώ στο αεροδρόμιο», σημείωσε.

Επισήμως οι Αρχές δεν συνδέουν το σημερινό γεγονός με την πρόσφατη σύλληψη του ύποπτου για τις επιθέσεις στο κλαμπ Μπατακλάν του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ωστόσο τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται συνεχώς σ' αυτό. Πάντως το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια αυξήθηκε στην ύψιστη βαθμίδα, το 4, σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με άλλο μέσο ενημέρωσης, πριν από λίγο έγινε και έκρηξη σε σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ, που είναι κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Gallery