22 Μάρτιος 2016, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2016, 09:45

Χριστοδουλοπούλου: Είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές μας

  • Χριστοδουλοπούλου: Είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές μας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θρασύδειλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα χαρακτήρισε την Ευρώπη η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική σελίδα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Υπεραμυνόμενη των πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Προσφυγικό, η αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων έχουν υιοθετήσει θέσεις που αντανακλούν εθνικό εγωισμό.

«Είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, με σεβασμό στην διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, αλλά και για το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το οποίο αναπτύχθηκε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» είπε.

«Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως όπλο τη διεθνή και ευρωπαϊκή μονιμότητα, ζητά μια ευρωπαϊκή λύση με κοινή ευθύνη όλων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων υιοθέτησε θέσεις που αντανακλούν τον εθνικό εγωϊσμό» πρόσθεσε.

Αυτή η στάση, σημείωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, δηλώνει ότι «η Ευρώπη, όπως την είχαμε γνωρίσει και ονειρευτεί, δεν υπάρχει πια»,.

Σήμερα «είναι το αντίγραφο μιας παλιάς της εικόνας. Θρασύδειλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα».

Κατά την εκτίμησή της «οι μεγάλες ροές προσφύγων από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, δεν μπορούν να διακοπούν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η βία και η αποσύνθεση των χωρών αυτών». Καμία συμφωνία «δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα αυτά να αφήσουν πίσω τους την βαρβαρότητα και να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κατά συνέπεια, αυτό το είδος συμφωνιών μπορεί να έχει μόνον εφήμερα αποτελέσματα» διευκρίνισε.