22 Μάρτιος 2016, 00:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2016, 00:45

Μουζάλας: Η Ειδομένη θα διαλυθεί τον επόμενο μήνα όμορφα και ωραία

  • Μουζάλας: Η Ειδομένη θα διαλυθεί τον επόμενο μήνα όμορφα και ωραία

Το κλείσιμο του καταυλισμού της Ειδομένης σε ένα μήνα, χωρίς ωστόσο να περιγράψει τη διαδικασία, ανακοίνωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για το προσφυγικό.

«Η Eιδομένη θα διαλυθεί τον επόμενο μήνα όμορφα και ωραία», είπε, ενώ ομολόγησε ότι «πιθανώς να μπορούσε και νωρίτερα, αλλά αυτά τα πράγματα δεν λύνονται με μαγικό τρόπο».

Παράλληλα, ο Γιάννης Μουζάλας ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ στους μετανάστες «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», «δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε μπάντες, ορχήστρες, νταούλια και έλεγε ελάτε σας περιμένουμε», τόνισε.

Κατηγόρησε, δε, την Ευρώπη για «αναντιστοιχία, αφού στην αρχή άνοιξε τα σύνορα και στον πανικό της τα έκλεισε». Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την Τουρκία, αφού τη χαρακτήρισε «δύσκολη», σημείωσε ότι είναι η «καλύτερη που μπορούσαμε να πετύχουμε αλλά και ένα αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνουμε πολλούς μήνες τώρα».

Ακόμα, υποστήριξε ότι είναι φοβερά δύσκολη η εκταμίευση των χρημάτων από τα ευρωπαικά κονδύλια δίνοντας ένα σχετικό παράδειγμα: «Έχουμε ποσόν για σκυλιά, ε, δεν θέλουμε σκυλιά, θέλουμε φαγητό». Αναγνώρισε, δε, ότι την Αμυγδαλέζα δεν την έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ, μια και όπως είπε «δεν έπαψε ποτέ να είναι εν λειτουργία, απλά έχει λιγότερο κόσμο». Παραδέχτηκε επίσης ότι το «ΝΑΤΟ δεν κατάφερε να διακοπούν οι ροές».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον ανθρωπισμό του στις λάσπες της Ειδομένης, ενώ σημείωσε ότι η «Ελλάδα παραμένει ένας καταυλισμός».