21 Μάρτιος 2016, 16:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2016, 16:25

Θεσσαλονίκη: Αγώνας για να αποδοθούν παλιά στρατόπεδα στις τοπικές κοινωνίες

  • Θεσσαλονίκη: Αγώνας για να αποδοθούν παλιά στρατόπεδα στις τοπικές κοινωνίες
    Από τη διοργάνωση που έγινε τον περσινό Μάιο

Αγώνα δρόμου για την απόδοση στις τοπικές κοινωνίες των πρώην στρατοπέδων «Μεγάλου Αλεξάνδρου», «Καρατάσιου» και «Παύλου Μελά» διοργανώνουν στις 22 Μαΐου οι Δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου Μελά.

«Πρόκειται για μια διοργάνωση με διπλή στόχευση καθώς αφορά ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, τον αγώνα δρόμου, αλλά και το μήνυμα προς την κυβέρνηση για την άμεση παραχώρηση των στρατοπέδων στους δήμους για χρήσεις κοινής ωφέλειας και κοινωνικών υποδομών, σύμφωνα με τα γενικά πολεοδομικά σχέδια των δήμων» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Στο γεγονός αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ο «αγώνας δρόμου για τα πρώην στρατόπεδα» συνδιοργανώνεται από τους δύο δήμους της δυτικής πλευράς της πόλης και από τον αθλητικό σύλλογο «Ολυμπιακή Δομή».

Περιλαμβάνει διαδρομή 10 χλμ που θα ενώνει τα πρώην στρατόπεδα «Μεγάλου Αλεξάνδρου», «Παύλου Μελά» και «Καρατάσιου», καθώς και αγώνες 5 χλμ, 2 χλμ, και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ.

«Ο αγώνας δρόμου έγινε πέρσι για πρώτη φορά, φέτος πραγματοποιείται για δεύτερη φορά και φιλοδοξούμε να διοργανώνεται κάθε χρόνο μέχρι να παραχωρηθούν επιτέλους τα στρατόπεδα στις τοπικές κοινωνίες καθώς οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η σημερινή μάς κοροϊδεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Κυρίζογλου. «Αντίστοιχο αίτημα για την απόδοση των στρατοπέδων έχει διατυπώσει και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με την υπογραφή όλων των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος».

Οι εγγραφές ξεκίνησαν σήμερα, η συμμετοχή είναι δωρεάν και η διοργάνωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.