21 Μάρτιος 2016, 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2016, 14:31

Επιμένουν τα Σκόπια στην ονομασία «Μακεδονία»

  • Επιμένουν τα Σκόπια στην ονομασία «Μακεδονία»
    Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λέξη δεν άλλαξε από την επίσημη θέση του VMRO-DPMNE για το θέμα της ονομασίας ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, που μίλησε σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος στα Σκόπια με αφορμή τα 10 χρόνια τους στην εξουσία.

Ουδείς από το VMRO-DPMNE δεν συζητά οποιαδήποτε αλλαγή του ονόματος της χώρας, είπε χθες το βράδυ. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι εάν υπάρξει λύση στο θέμα της ονομασίας αυτή θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι το VMRO-DPMNE δεν πρόκειται να αποδεχτεί τροποποίηση του Συντάγματος με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ούτε πρόκειται να αποδεχτεί ιδέες και προτάσεις που θα πλήττουν την εθνική ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού έθνους, της γλώσσας και του πολιτισμού του» ανέφερε ο Νίκολα Πόποσκι, επαναλαμβάνοντας όσα λέει ο πρόεδρος του κόμματος Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η συγκέντρωση που είχε άτυπο προεκλογικό χαρακτήρα, έγινε σε κλειστό γήπεδο των Σκοπίων, παρουσία 6.000 υποστηρικτών του VMRO-DPMNE, του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία από τον Ιούνιο του 2006.