20 Μάρτιος 2016, 21:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2016, 21:22

Τρομοκρατική απειλή πάνω από την Κωνσταντινούπολη – Αναβλήθηκε το ντέρμπι της Γαλατάσαραϊ με την Φενέρμπαχτσε

  • Τρομοκρατική απειλή πάνω από την Κωνσταντινούπολη – Αναβλήθηκε το ντέρμπι της Γαλατάσαραϊ με την Φενέρμπαχτσε
    Η τουρκική αστυνομία απομακρύνει τους οπαδούς από το γήπεδο της Γαλατάσαραϊ (φωτ.: EPA / Stringer)

Αναβλήθηκε το κορυφαίο ντέρμπι του τουρκικού πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο μεγάλες της Κωνσταντινούπολης, τη Γαλατάσαραϊ και τη Φενέρμπαχτσε, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το βράδυ της Κυριακής, στην Türk Telekom Arena.

Οι φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη γειτονική χώρα, ένα 24ωρο μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ανάγκασαν το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας να αναβάλλουν τη διεξαγωγή του αγώνα.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης είχε αρχικά ανακοινώσει ότι ο αγώνας θα γίνει χωρίς θεατές, κάνοντας λόγο μάλιστα για «σοβαρή απειλή». Τελικά, περίπου μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, ανακοινώθηκε ότι ο αγώνας αναβάλλεται, κι ενώ ήδη μερίδα οπαδών είχαν φτάσει στο γήπεδο.

Το κλίμα ανησυχίας είναι έντονο στην Πόλη και έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας γύρω από το γήπεδο, όπου περιπολούν επίγεια και εναέρια μέσα της αστυνομίας. Παράλληλα, υπήρξαν και αλλαγές στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας, εν όψει της προετοιμασίας για τα ματς με τη Σουηδία και την Αυστρία, με τις προπονήσεις να είναι κλειστές για το κοινό για λόγους ασφαλείας.