20 Μάρτιος 2016, 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2016, 18:27

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ισπανία με λεωφορείο που μετέφερε ξένους φοιτητές (βίντεο)

  • Θανατηφόρο τροχαίο στην Ισπανία με λεωφορείο που μετέφερε ξένους φοιτητές (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Jaume Sellart)

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε μια μεγάλη ομάδα ξένων σπουδαστών πανεπιστημίων συγκρούστηκε και ανατράπηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο δρόμο μεταξύ της Βαλένθια και της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

Οι αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει τις εθνικότητες των νεκρών σπουδαστών. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν 14 νεκρούς. Οκτώ από τους 43 επιβαίνοντες στο λεωφορείο, έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τουλάχιστον 19 χώρες και μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus, το οποίο υλοποιείται με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία, στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τις ακόλουθες χώρες: Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Ιταλία, Περού, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Παλαιστινιακές Περιοχές, Ιαπωνία, Ουκρανία, Ολλανδία, Γαλλία, Φινλανδία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα είναι γυναίκες μεταξύ 22 και 29 ετών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στο λεωφορείο επέβαιναν 61 άτομα.