20 Μάρτιος 2016, 12:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2016, 11:41

Αρμενική Επιτροπή Ελλάδος: Η Τουρκία δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το αμαρτωλό παρελθόν της

  • Αρμενική Επιτροπή Ελλάδος: Η Τουρκία δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το αμαρτωλό παρελθόν της
    Αρμένιοι που ζουν στην Ελλάδα ανάβουν κεριά έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα στις 24 Απριλίου 2013 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με «την προκλητική επίθεση της Τουρκίας προς την Ελλάδα, με αφορμή τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στη Γενοκτονία του 1915, κατά την διάρκεια των πρόσφατων συνομιλιών τους με τον πρόεδρο της Αρμενίας κ. Σαρκισιάν στην Αθήνα».

Χαρακτηρίζει «δυστύχημα» το γεγονός ότι «σήμερα, 101 χρόνια μετά το έγκλημα που διέπραξε, η Τουρκία παραμένει αμετανόητη και δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το αμαρτωλό παρελθόν της, συνεχίζοντας την πάγια τακτική της διαστρέβλωσης των πραγματικών ιστορικών γεγονότων».

Επισημαίνει ότι «σε αυτήν την προσπάθειά της έχει μείνει μόνη, καθώς όλο και περισσότερες χώρες, κυβερνήσεις και Κοινοβούλια αναγνωρίζουν το αδιαμφισβήτητο γεγονός της Γενοκτονίας» και την καλούν «να πράξει το αυτονόητο».

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι «η επιθετική αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας συμπίπτει με την 20η επέτειο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το ελληνικό Κοινοβούλιο και απευθύνεται σε μια χώρα που έχει επίσης νομοθετήσει την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας». Τέλος, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Ελλάδος δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της «μέχρι την ημέρα που η Τουρκία θα αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες της, θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία και θα προχωρήσει στις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο επανορθώσεις προς τον αρμενικό λαό».