19 Μάρτιος 2016, 14:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2016, 14:07

Κύπριος ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ροστόφ

  • Κύπριος ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ροστόφ
    Πυροσβέστες αναζητούν στα συντρίμμια τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους (φωτ.: EPA / STR)

Ο Άριστος Σωκράτους από τη Λεμεσό της Κύπρου ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα τα χαράματα στο Ροστόφ της Ρωσίας κατά την προσγείωση, όπως επιβεβαίωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο Γιώργος Κασουλίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ. 

Ο CEO της αεροπορικής εταιρείας flydubai, Γκάιθ Αλ- Γκάιτ απέκλεισε, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ τόνισε ότι οι πιλότοι δεν εξέπεμψαν σήμα κινδύνου. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο 38χρονος Κύπριος πιλότος (φωτό) ήταν εξαιρετικά έμπειρος, με περισσότερες από 5.700 ώρες πτήσης. Συμπλήρωσε επίσης ότι το αεροσκάφος ήταν καινούριο και πέρασε τον τελευταίο έλεγχο συντήρησης στις 21 Ιανουαρίου του 2016.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το Boeing συνετρίβη περίπου 250 μ. από τον αεροδιάδρομο. Τη στιγμή εκείνη, στην περιοχή έβρεχε, επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και η ορατότητα ήταν κακή. Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι βρέθηκαν και οι δύο καταγραφείς της πτήσης του Boeing, στο σημείο της συντριβής. Το γεγονός ενθαρρύνει τους  ερευνητές που αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας.