19 Μάρτιος 2016, 11:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2016, 10:59

Προσκλητήριο Γεννηματά σε Θεοδωράκη και Παπανδρέου

  • Προσκλητήριο Γεννηματά σε Θεοδωράκη και Παπανδρέου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Συμμάχους αναζητά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ο νέος πόλος της κεντροαριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό έστειλε χθες επιστολές στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) Γιώργο Παπανδρέου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους καλεί να συναντηθούν για να συζητήσουν και να σχεδιάσουν από κοινού τα επόμενα βήματα προς μια τέτοια κατεύθυνση, τονίζοντας την ανάγκη να στηθούν μέτωπα αξιών και θέσεων απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι πρέπει να σταματήσει η πολυδιάσπαση του χώρου και να γίνει πράξη μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης για τον τόπο.

Η Φώφη Γεννηματά καταλήγει ότι στόχος της είναι η διαμόρφωση ενός νέου πολυκομματικού, ομόσπονδου φορέα, με διατήρηση της αυτονομίας των υφιστάμενων κομμάτων, και με τελικό σταθμό την εκλογή επικεφαλής από τη βάση χωρίς αποκλεισμούς.

Η απάντηση Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου υποδέχτηκε με θετικά την πρόσκληση Γεννηματά σημειώνοντας σε απαντητική επιστολή του: «Γνωρίζεις καλά, ότι κρούεις ανοιχτές θύρες».

Παράλληλα ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει την ανάγκη να βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι «όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, όλοι όσοι τουλάχιστον αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, δημοκράτες, είτε θεωρούν ότι ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού» και υπογραμμίζει ότι «νομοτελειακά, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί από αυτόν τον διάλογο και ο ΣΥΡΙΖΑ».