24 Μάρτιος 2016, 14:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2016, 13:42

Οι εκδηλώσεις μνήμης το θέμα συνάντησης του προέδρου της ΠΟΕ με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

  • Οι εκδηλώσεις μνήμης το θέμα συνάντησης του προέδρου της ΠΟΕ με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας
    (Φωτ.: larissanet.gr)

Με θέμα τις επερχόμενες εκδηλώσεις, ενόψει της επετείου της 19ης Μαΐου, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας Χρήστος Τοπαλίδης (συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας Γιάννη Παπαδόπουλο) με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενεργός συμμετοχή των ποντιακών συλλόγων στις εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια.

Ο Χρήστος Τοπαλίδης ζήτησε ουσιαστικά από την Περιφέρεια να μην επικεντρωθεί μόνο στο τυπικό μέρος της εκδήλωσης όπως με νόμο έχει καθιερωθεί, και θα τιμηθεί φέτος στις 22 Μαΐου, αλλά να συνεργαστεί με τα ποντιακά σωματεία ώστε να επιτευχθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο άρτιος σχεδιασμός των εκδηλώσεων.

Με αφορμή τη στήριξη που ζητήθηκε από την Περιφέρεια σε δράσεις οι οποίες θα διοργανώσουν ολόκληρο το μήνα Μάιο, τα πρωτοβάθμια ποντιακά πολιτιστικά σωματεία –στις οποίες θα περιλαμβάνονται εκθεσιακά περίπτερα με φωτογραφικό υλικό από τα ντοκουμέντα της Γενοκτονίας, διάφορες ομιλίες και εκδηλώσεις ανάλογες της 19ης Μαΐου σε διάφορα σημεία της πόλης–, έγινε πρόταση στον περιφερειάρχη από τον πρόεδρο της ΠΟΕ να είναι ένας εκ των ομιλητών της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου, πρόσκληση την οποία αποδέχτηκε.

Μιλώντας στο pontos-news.gr, o Χρ. Τοπαλίδης τόνισε επίσης, μεταξύ άλλων, την καλή συνεργασία των σωματείων με την Περιφέρεια και το Δήμο της Λάρισας.