20 Μάρτιος 2016, 14:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2016, 19:01

Άρωμα Πόντου από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στη Σύρο

  • Άρωμα Πόντου από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στη Σύρο
  • Άρωμα Πόντου από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στη Σύρο
  • Άρωμα Πόντου από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στη Σύρο
  • Άρωμα Πόντου από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στη Σύρο

Δυναμικό παρών έδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» στην πολιτιστική εκδήλωση «Οδοιπορικό στην παράδοση της Σύρου» την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, στην αρχόντισσα των Κυκλάδων Σύρο.

Μέσα από μια μουσικοαφηγηματική διαδρομή και με παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς οδήγησε ο σύλλογος τους θεατές στα μονοπάτια του Πόντου.

Στο θέατρο «Απόλλων», που αποτελεί μια μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, παρουσίασε ο σύλλογος τον πολιτισμό του Πόντου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος «Τα περιστέρια», η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, ο Ελληνικός Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ηγέχορος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούπολης «Χοροέκφραση» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «Θυμαιτάδαι».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού και με πρωτοβουλία του Ομίλου UNESCO Πειραιώς.

Η πολυπληθής ομάδα του συλλόγου είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα τριήμερο με πολύ χορό και αμείωτο κέφι. Συμμετείχε στο Συριανό Καρναβάλι, γεύτηκε τοπικές γεύσεις, περπάτησε στα σοκάκια της πόλης, επισκέφθηκε αξιοθέατα και χωριά του νησιού, ενώ έντονη ήταν η φιλοξενία των κατοίκων του νησιού.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».
Gallery