20 Μάρτιος 2016, 18:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2016, 18:09

Βραβείο σε Μιμή Ντενίση και Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για το «Σμύρνη μου αγαπημένη»

  • Βραβείο σε Μιμή Ντενίση και Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για το «Σμύρνη μου αγαπημένη»
    Σύσσωμο το επιτελείο της παράστασης μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Σμυρναίων, τη Σοφία Εφραίμογλου, τον Δημήτρη Εφραίμογλου, τη Μιμή Ντενίση και την Ουρανία Εφραίμογλου (φωτ.: Panoulis photography)
  • Βραβείο σε Μιμή Ντενίση και Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για το «Σμύρνη μου αγαπημένη»
    Ο πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων Γιώργος Αρχοντάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Δημήτρη Εφραίμογλου (φωτ.: Panoulis photography)
  • Βραβείο σε Μιμή Ντενίση και Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για το «Σμύρνη μου αγαπημένη»
    Η ορχήστρα Εστουδιαντίνα και η Σοφία Μέρμηγκα ερμηνεύουν τραγούδι της παράστασης (φωτ.: Panoulis photography)

Σε μια εκδήλωση όπου περίσσεψε η συγκίνηση, η Ένωση Σμυρναίων –ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια δράσης–, βράβευσε την πρωταγωνίστρια και συγγραφέα του Σμύρνη μου αγαπημένη, αλλά και τους επικεφαλής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Σοφία και Δημήτρη Εφραίμογλου.

Το «Σμύρνη μου αγαπημένη» ανεβαίνει στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μόλις 20 παραστάσεις απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν ενός έργου που έχει θεωρηθεί από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αθηναϊκής σκηνής. «Η παράσταση ήρθε την κατάλληλη στιγμή και έστειλε το δικό της μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ελληνική Σμύρνη είναι πάντα ζωντανή μέσα στις καρδιές και μας αποκαλύπτεται», σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Σμυρναίων Γιώργος Αρχοντάκης.


Μιμή Ντενίση και Γιώργος Αρχοντάκης (φωτ.: Panoulis photography)

Στην κατάμεστη αίθουσα «Ιφιγένεια» του «Ελληνικού Κόσμου», παρουσία όλων των συντελεστών του Σμύρνη μου αγαπημένη, η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Εφραίμογλου τόνισε, παραλαμβάνοντας το βραβείο της, ότι η αποστολή στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό θα συνεχιστεί, «γεφυρώνοντας την ιστορία με το μέλλον».

Η Σοφία Εφραίμογλου αναφέρθηκε και στο προσφυγικό· το ίδιο έκανε και η Μιμή Ντενίση παραλαμβάνοντας το δικό της βραβείο.

«Πρέπει οι καλλιτέχνες να βρίσκονται κοντά σε τέτοια θέματα, όπως το Προσφυγικό, αν και δεν το συνηθίζουμε πολύ στη χώρα μας. Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, που ήρθε εδώ, καλεσμένη μας, είναι κοντά στους πρόσφυγες, όπως και πάρα πολλοί ξένοι ηθοποιοί. Το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες καλλιτέχνες και οι πνευματικοί άνθρωποι», υπογράμμισε η δημοφιλής ηθοποιός.


Σοφία Εφραίμογλου και Μιμή Ντενίση (φωτ.: Panoulis photography)

Το Σμύρνη μου αγαπημένη γράφτηκε από τη Μιμή Ντενίση μετά από έρευνα πολλών ετών –όπως έχει αποκαλύψει η ίδια–, και ιστορικά καλύπτει την περίοδο από το 1917 μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών, το 1923. Στο επίκεντρο είναι μια αρχόντισσα της Σμύρνης, η Φιλιώ, που θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή πριν από τον ξεριζωμό. Η παράσταση, που είναι παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, κατεβάζει αυλαία την Κυριακή 24 Απριλίου.

Εκδηλωσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ16
ΜΑΡΤΙΟΣ
2016