18 Μάρτιος 2016, 15:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2016, 14:25

Ένα αντίσκηνο του PKK στις Βρυξέλλες εξοργίζει την Τουρκία

  • Ένα αντίσκηνο του PKK στις Βρυξέλλες εξοργίζει την Τουρκία
    Ισχυρό είναι το κουρδικό κίνημα στο Βέλγιο. Εδώ από διαδήλωση (φωτ. αρχείου: EPA / Stephanie Lecocq)

Αντίσκηνο πίσω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ΕΕ-Τουρκίας, έστησε το PKK, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

H εφημερίδα Posta, σε είδηση με τίτλο «Το Βέλγιο έδωσε άδεια στο PKK να στήσει σκηνή ενόψει της Συνόδου», αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Βελγίου «επέτρεψε στην τρομοκρατική οργάνωση του PKK να στήσει μια σκηνή ακριβώς πίσω από το κτήριο του Συμβουλίου ΕΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Τουρκίας-ΕΕ, στην οποία συμμετέχει και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου». 

Μάλιστα, στη σκηνή πρόκειται να δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία ένας από τους αρχηγούς του PKK στο Βέλγιο, ο Ρεμζί Καρτάλ, θα ασκήσει κριτική στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στην ΝΑ Τουρκία, κατά της οργάνωσης.

Το Βέλγιο είναι η ευρωπαϊκή χώρα όπου το PKK έχει αναπτύξει την πιο έντονη δράση, μεταξύ άλλων με εκδόσεις, δημοσιεύσεις και τηλεοπτικούς σταθμούς της οργάνωσης.

Το 2010 ήταν η τελευταία χρονιά που διοργανώθηκαν στη χώρα επιχειρήσεις κατά του PKK με αφορμή την ίδρυση συλλόγων της οργάνωσης. 

Η Yeni Çağ σε σχετικό δημοσίευμά της αναφέρει ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών του Βελγίου άφησαν αναπάντητο το ερώτημα του ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu, σχετικά με το «κατά πόσο το στήσιμο σκηνής από μια τρομοκρατική οργάνωση πίσω από το χώρο διεξαγωγής της Συνόδου θεωρείται επικίνδυνο για την ασφάλεια της Συνόδου».


Η σκηνή των Κούρδων στις Βρυξέλλες

Η Hürriyet προσθέτει ότι το PKK δεν έχει δράση μόνο στο Βέλγιο, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι η ΕΕ έχει προσθέσει το PKK στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, το γεγονός ότι δεν λαμβάνονται μέτρα κατά της συγκεκριμένης οργάνωσης προκαλεί τις αντιδράσεις της Τουρκίας.