17 Μάρτιος 2016, 22:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2016, 22:09

Απίστευτη επίθεση της Άγκυρας σε Παυλόπουλο-Τσίπρα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

  • Ξεκινά η δίκη του πρώην προέδρου της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν 3
    Ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν κάνουν δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα και την Αρμενία για τις δηλώσεις που έγιναν την Τρίτη στην Αθήνα σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων, κατά τις συναντήσεις του Αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει προκλητικά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα [...] εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί Γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Επισημαίνει δε ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».