17 Μάρτιος 2016, 19:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2016, 17:21

«Πιάσε μου το χέρι» προτρέπουν οι Πόντιοι Χαλανδρίου – Για τους πρόσφυγες

  • «Πιάσε μου το χέρι» προτρέπουν οι Πόντιοι Χαλανδρίου – Για τους πρόσφυγες
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»)

Χορεύουν για τους πρόσφυγες, πρόσφυγες και οι ίδιοι κάποτε, και τους πιάνουν το χέρι. Ο λόγος για τα μέλη του χορευτικού της Ένωσης Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας», οι οποίοι θα παρουσιάσουν ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 12:30 στο 3ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου.

Η Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας» συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου για τους πρόσφυγες που φέρει τον τίτλο «Πιάσε μου το χέρι».

Η δράση ξεκίνησε από τους δήμους  Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με 84 σχολεία  και 12.310 μαθητές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Στηρίζουμε το ταξίδι» ενώ συνεχίζεται στους δήμους Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής όπου συνολικά 78 σχολεία με 14.166 μαθητές θα περάσουν το δικό τους μήνυμα για την προσφυγιά.


(Φωτ.: ertopen.com)

Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των τοπικών κοινωνιών για την προσφυγιά αλλά και η έμπρακτη στήριξή τους, μιας και μέσα από αυτή τη δράση τούς δίνεται η ευκαιρία  να συνδράμουν με διάφορα μέσα, όπως η συλλογή συσκευασμένων τροφίμων και ειδών υγιεινής, αλλά και με παιχνίδια και ευχές που θα βάλουν μέσα σε σακίδια και θα τα μοιράσουν στους πρόσφυγες γεμίζοντάς τους με δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία για το μακρινό ταξίδι τους.

Το πρόγραμμα «Πιάσε μου το χέρι» συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου, η συνεταιριστική «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ19
ΜΑΡΤΙΟΣ
2016